Volksdansgroep Nele

Al meer dan 50 jaar Volksdans

Volksdans

Onder volksdans en volksdansen verstaat men doorgaans de traditionele dansen van een bepaalde streek of land. De muziek waarop gedanst wordt, wordt doorgaans aangeduid met volksmuziek.

Voor ons is volksdans samen dansen, zowel traditionele dansen uit Vlaanderen als uit andere Europese landen, maar even goed nieuwe danscreaties op volksmuziek. Net zoals vroeger danst iedereen met elkaar, jong en oud, volleerde dansers met beginnelingen.  Van elkaar leren net zoals vroeger…  Nele is natuurlijk ook meer dan alleen maar dansen, we zijn een grote familie geworden waar we ons amuseren en lief en leed delen.  

Repetities

Al wie wil komen dansen, of vrijblijvend eens een kijkje wil komen nemen, is hartelijk welkom. Een partner is niet nodig,  voorkennis evenmin.
Na de repetities houden we van een natje en een droogje in ons lokaal.

Wanneer?: Elke Vrijdagavond van 20:30 tot 22:30 uur. 
waar?: Overdekte speelplaats de Mozaïk: Nachtegaallaan 5, Humbeek
voor wie?: Vanaf 14jaar.(-14 onder begeleiding van ouders)
Foto dansers optreden Mariakerke

Muziek

Elke vrijdagavond worden de dansers begeleid op accordeon, maar vaak spelen ook andere muzikanten mee. Bij optredens zorgen we voor een ruimer orkest, dat bij gelegenheden ook volksdansfeesten of andere festiviteiten kan opluisteren.

Foto Muzikanten

Optredens

Geregeld worden we gevraagd om een of ander feest te komen opluisteren. Als we genoeg mensen kunnen verzamelen, doen we dat met plezier!

Meestal brengen we dan een of twee programmablokjes van 20 minuten. Dat kan louter volksdans zijn, maar even goed gecombineerd met een of meer vendelnummers. Vaak doen we ook wel een paar dansjes met het publiek. Ben je geïnteresseerd in een optreden of een dansinitiatie, dan kan je ons altijd contacteren.

Foto dansers optreden finland